Unieke handgemaakte interieur en textielproducten

Enkel natuurlijke materialen, waaronder wol, alpaca, zijde, katoen, linnen, viscose en bamboo. 

Bekend van

Akaratos is een klein ambachtelijk bedrijf waar in een beperkt aantal interieur- en textielproducten worden gemaakt. Het karakter van de producten geeft de naam eigenzinnig eer.

Mijn kennis en kunde heb ik opgebouwd aan de technische school van Costume-Couture, gevolgd door de Academie voor Kunsten, afdeling Mode (in Maastricht) en Mode, Design en Strategie, tegenwoordig bekend als Artez (in Arnhem).  Het proces van inspiratie tot creatie geeft mij plezier en voldoening, dat uiteindelijk transformeert tot een bijzonder product als eindresultaat. Deze verrassende producten worden met zorg en aandacht gemaakt.

Het materiaal is voornamelijk afkomstig van natuurlijke vezels. Bijvoorbeeld verschillende soorten wol, alpaca, zijde, katoen, linnen, viscose en bamboe. De stoffen zijn van kvadrat.

De uitdaging bij interieurproducten zit niet alleen in het ontwerp maar ook in het productieproces. Zoals bijvoorbeeld vazen. Deze zouden op zichzelf moeten kunnen staan.

Green Emotion is de naam van de binnententoonstelling van de FLORIADE 2012, Wereldtuinbouwtentoonstelling in Venlo. Op deze expo werkte ik als bloemenarrangeur.

Vanaf 2012 ben ik begonnen met het maken van ‘vrij werk’. Het ‘vrije werk’ begint al bij de materialen. Momenteel produceer ik mijn eigen garen, de basis is handgesponnen. Ik gebruik het handgesponnen garen in samenhang met bestaande materialen, al dan niet hergebruikt. Bij het spinnen van het garen zijn de structuren in het garen belangrijk. Indien nodig verf ik de garen.

Marjan Eggels

Product: Sjaal, project Pierre Cuypers
Bekijk alle producten

Expositie: CUBE Design Museum (2018)
Bekijk alle exposities

Wil je meer informatie ontvangen over een product of heb je een andere vraag neem dan contact met me op:

© 2020 Marjan Eggels – Website: Henk Theunissen